Løg
Mikrogrønt af løg er fyldt med vitamin A, vitamin B, vitamin C og vitamin E.
Ud over disse vitaminer er mikrogrønt af løg rig på calcium, jern, zink, fosfor, magnesium, kalium og aminosyrer.
Mikrogrønt tilfører din ret en delikat, let sødmefyldt løgsmag med behagelige skarpe undertoner.
Oplagt som sundt, antioxidant- og fiberrigt indslag på morgen- eller frokostbordet, i madpakken eller som velsmagende dekorativt element på varme og kolde anretninger.
Kan også benyttes til:
Hvorfor kaldes mikrogrønt ofte for Superfood?
Mikrogrønt er små grøntsagsplanter, der kun får lov at vokse 6-18 dage - næringstætheden i de spæde kimplanter er derfor særligt høj, da plantens næringsrige madpakke endnu ikke er opbrugt. Derfor er mikrogrøntsager koncentrerede kilder til vitaminer, mineraler og antioxidanter, og sammenholdt med deres voksne modstykker, indeholder de op til 40 gange vitaminindholdet (1) og en bredere vifte af antioxidanter (2).
For det andet spises mikrogrønt ofte råt, mens næringsstoffer er bevaret. Den høje varme i madlavningen kan ødelægge enzymer og vitaminer.
Endelig spiser vi mikrogrønt, når det er helt frisk! Så snart en plante er høstet, begynder den at nedbrydes og miste sine næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele. Men mikrogrønt fra MiniGro kan stilles direkte på bordet og høstes løbende med en saks, mens du kreerer din mad.