Kålrabi


Kålrabi en ofte undervurderet spise, men som mikrogrønt gør den sig rigtig godt. En mild sprød spire, flot afdæmpet lilla farve og mild, sød smag med strejf af kål og nødder.


Kålrabi er en fremragende kilde til vitamin C, E og K, samt calcium, jern og kalium, foruden antioxidanter som carotenoider, flavonoider og phenolforbindelser,


Smag 

Let sød og mild majroe- eller broccolismag, tenderende til nøddeagtig.


Mikrogrønt af kålrabi er en
populær ingrediens i det asiatiske køkken og bruges ofte i wokretter og supper.



Anvendelse

Kålrabi mikrogrønt passer godt sammen med nødder og frø, frisk frugt som æbler, pærer, bær og appelsiner samt fetaost og gedeost.


Oplagt som sundt, antioxidant- og fiberrigt indslag på morgen- eller frokostbordet, i madpakken eller som dekorativt smagfuldt topping på dit brød eller salat.



    Også oplagt til:

    • supper og smoothies
    • salater og wokretter
    • sandwiches og wraps
    • på ostebordet
    • på landgangsbrød eller som 'klip selv' på frokostbuffeter
    Billede kommer (2)

    Hvorfor kaldes mikrogrønt ofte for Superfood?

    Mikrogrønt er små grøntsagsplanter, der kun får lov at vokse 6-18 dage - næringstætheden i de spæde kimplanter er derfor særligt høj, da plantens næringsrige madpakke endnu ikke er opbrugt. Derfor er mikrogrøntsager koncentrerede kilder til vitaminer, mineraler og antioxidanter, og sammenholdt med deres voksne modstykker, indeholder de op til 40 gange vitaminindholdet (1) og en bredere vifte af antioxidanter (2).


    For det andet spises mikrogrønt ofte råt, mens næringsstoffer er bevaret. Den høje varme i madlavningen kan ødelægge enzymer og vitaminer.


    Endelig spiser vi mikrogrønt, når det er helt frisk! Så snart en plante er høstet, begynder den at nedbrydes og miste sine næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele. Men mikrogrønt fra MiniGro kan stilles direkte på bordet og høstes løbende med en saks, mens du kreerer din mad.