Ærter


Smagen af sommer - endda hele året rundt!

Ærte-mikrogrønt er rig på

vitamin A, B, C, E og K samt essentielle aminosyrer. Et sundt og velsmagende supplement af fibre, proteiner, antioxidanter samt calcium, jern, magnesium, niacin, fosfor, kalium og klorofyl.


Jeg har to slags ærter i sortiment. En med 'fangarme', som på billedet her... og en sort uden.  


Smag 

Sprøde friske ærteskud - søde og knasende sprøde som spæde ærtebælge. Ærtesmagen kan bidrage med en sødme og nærmest nøddeagtig smag til dine retter.


Anvendelse

Oplagt som sundt, antioxidant- og fiberrigt indslag på morgen- eller frokostbordet, i madpakken eller som dekorativt og smagfuldt pynt på en god bøf, omeletten eller anretninger.


    Eller som supplement i:

    • juices og smoothies
    • salater og wokretter
    • sandwiches og wraps
    • som grønt i madpakker
    • kan blødgøres med olie og formes til anretninger
    • pesto og pastaretter


    _MG_3614ny
    _MG_3615
    _MG_3616

    Hvorfor kaldes mikrogrønt ofte for Superfood?

    Mikrogrønt er små grøntsagsplanter, der kun får lov at vokse 6-18 dage - næringstætheden i de spæde kimplanter er derfor særligt høj, da plantens næringsrige madpakke endnu ikke er opbrugt. Derfor er mikrogrøntsager koncentrerede kilder til vitaminer, mineraler og antioxidanter, og sammenholdt med deres voksne modstykker, indeholder de op til 40 gange vitaminindholdet (1) og en bredere vifte af antioxidanter (2).


    For det andet spises mikrogrønt ofte råt, mens næringsstoffer er bevaret. Den høje varme i madlavningen kan ødelægge enzymer og vitaminer.


    Endelig spiser vi mikrogrønt, når det er helt frisk! Så snart en plante er høstet, begynder den at nedbrydes og miste sine næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele. Men mikrogrønt fra MiniGro kan stilles direkte på bordet og høstes løbende med en saks, mens du kreerer din mad.