Ærter
Smagen af sommer - endda hele året rundt!
Ærte-mikrogrønt er rig på
vitamin A, B, C, E og K samt essentielle aminosyrer. Et sundt og velsmagende supplement af fibre, proteiner, antioxidanter samt calcium, jern, magnesium, niacin, fosfor, kalium og klorofyl.
Jeg har to slags ærter i sortiment. En med 'fangarme', som på billedet her... og en sort uden.
Sprøde friske ærteskud - søde og knasende sprøde som spæde ærtebælge. Ærtesmagen kan bidrage med en sødme og nærmest nøddeagtig smag til dine retter.
Oplagt som sundt, antioxidant- og fiberrigt indslag på morgen- eller frokostbordet, i madpakken eller som dekorativt og smagfuldt pynt på en god bøf, omeletten eller anretninger.
Eller som supplement i:
Hvorfor kaldes mikrogrønt ofte for Superfood?
Mikrogrønt er små grøntsagsplanter, der kun får lov at vokse 6-18 dage - næringstætheden i de spæde kimplanter er derfor særligt høj, da plantens næringsrige madpakke endnu ikke er opbrugt. Derfor er mikrogrøntsager koncentrerede kilder til vitaminer, mineraler og antioxidanter, og sammenholdt med deres voksne modstykker, indeholder de op til 40 gange vitaminindholdet (1) og en bredere vifte af antioxidanter (2).
For det andet spises mikrogrønt ofte råt, mens næringsstoffer er bevaret. Den høje varme i madlavningen kan ødelægge enzymer og vitaminer.
Endelig spiser vi mikrogrønt, når det er helt frisk! Så snart en plante er høstet, begynder den at nedbrydes og miste sine næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele. Men mikrogrønt fra MiniGro kan stilles direkte på bordet og høstes løbende med en saks, mens du kreerer din mad.